Передплата 2024 «Добра кухня»

Туреччина підтвердила відмову приймати у своїх портах судна із окупованого Криму

  • 14.10.2017, 16:54
  • 700

Заборона стосується суден під будь-яким прапором.

Представник турецької палати судноплавства підтвердив, що Туреччина відмовилася від прийому кораблів, які прибули з портів окупованого РФ Криму. Про це пише Deutsche Welle.

Зазначається, що заборона стосується суден під будь-яким прапором.

У відповідь в Раді Федерації Росії назвали це рішення "недружнім" кроком.

"Своєю забороною Туреччина, можливо, штовхає Росію на корекцію відносин між двома країнами, що може позначитися на спільних діях у Сирії. Тут явно не обійшлося без вказівки верховної влади Туреччини", - заявив в інтерв'ю ТАСС перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич.

Нагадаємо, раніше прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що Туреччина заборонила суднам із Криму заходити до турецьких портів.

За результатами візиту генпрокурора Юрія Луценка до Анкари 6 жовтня 2017 року керівництво палати судноплавства торговельно-промислової палати Туреччини спрямувало всім суб’єктам морських перевезень та портового бізнесу циркулярного листа «Визначені принципи судноплавства у регіонах Чорного моря і Криму», в якому йдеться про необхідність «вжити запобіжні заходи з урахуванням зовнішньої політики нашої країни, пов’язаної з обмеженнями, накладеними на заходи суден у порти Криму.

Схожі новини