Передплата 2024 «Добра кухня»

Верховний суд України скасував закриття кримінального провадження щодо Іванющенка

  • 14.10.2017, 11:33
  • 1 172

Наразі матеріали справи направили на новий судовий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Верховний суд України скасував рішення про закриття кримінального провадження щодо колишнього екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

«На виконання покладених законом повноважень Генеральною прокуратурою України забезпечено скасування незаконного судового рішення, ухваленого 26.01.2017 Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ на користь Ю. Іванющенка, підозрюваного у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) КК України», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється Верховним Судом України задоволено заяву заступника генпрокурора про перегляд вказаної ухвали через неоднакове застосування касаційною інстанцією однієї і тієї ж норми права, що зумовило ухвалення різних за змістом судових рішень.

«Постановою Верховного Суду України від 12.10.2017 скасовано зазначену ухвалу касаційної інстанції, якою безпідставно відмовлено в скасуванні ухвали Апеляційного суду м. Києва, що перешкоджала розгляду апеляційної скарги прокурора на незаконне рішення слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва від 27.01.2016 про безпідставне закриття кримінального провадження стосовно підозрюваного Ю. Іванющенка», - розповіли в ГПУ.

Наразі матеріали справи направлено на новий судовий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Схожі новини