Передплата 2024 «Добрий господар»

Відмовляються від тепла – економлять

  • 12.10.2017, 19:29
  • 1 349

Четверта частина львів’ян, споживачів тепла, тимчасово відмовилася від теплопостачання. Про це повідомляють у Львівській міській раді. Надворі тепло, тож мешканці свідомо економлять.

Відмовляються від тепла – економлять
Відмовляються від тепла – економлять

Директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» та в. о. директора ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Степан Пакіж розповів: «Станом на 11 жовтня (другий день опалювального сезону. — Авт.) нам вдалося подати опалення до 97% житлових будинків. Проте приблизно 25% споживачів тимчасово відмовилися від теплопостачання. Про це свідчать дані розбору тепла. Я спілкувався з керівниками будинків і рекомендував, щоб споживачі, які свідомо не беруть тепло, все-таки перевірили внутрібудинкову систему, тобто прогріли будинки і з’ясували, чи система опалення в будинках справна. Якщо ж будуть виявлені якість проблеми чи пориви, то буде час для їх ліквідації, щоб не доводилося їх ліквідовувати, коли надворі буде мінусова температура. Адже за вчорашній день у дев’яти будинках сталися пориви у внутрібудинковій системі».

До усіх міських освітніх закладів (шкіл, садочків) Львова опалення подали.

«Ми забезпечуємо подачу опалення до будинку. Натомість мешканці будинку можуть самі вирішувати, чи приймати тепло. Якщо в якомусь будинку тепла немає, то мешканці насамперед повинні звернутися до балансоутримувача і з’ясувати причину відсутності. Якщо в одній кімнаті батарея гріє, а в іншій ні, теж потрібно звертатися до балансоутримувача, адже тепло до будинку подається. Значить, є проблеми у внутрібудинковій системі», — пояснюють тепловики.

Схожі новини