Передплата 2024 ВЗ

Саакашвілі, Порошенко та Гройсман стали найпопулярнішими політиками в українському Facebook

  • 12.10.2017, 18:39
  • 842

Голова опозиційної політсили, президент держави та очільник уряду у вересні 2017 року були найактивнішими у соцмережі

Екс-глава Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі і двоє тих, кого він найчастіше згадує, — президент і прем’єр-міністр — стали лідерами рейтингу найбільш ефективних у Facebook політиків і топ-чиновників. Про це пише УНІАН з посиланням на статтю журналу «Новое время».

До лонг-листа потрапили члени Кабінету міністрів, мери міст, голови обласних адміністрацій, народні депутати, а також політичні діячі, які не належать до жодної з категорій політики, утім у них є активний особистий акаунт або офіційна Facebook-сторінка.

Так, на першому місці опинився Михеїл Саакашвілі — екс-глава Одеської ОДА та лідер руху «Рух нових сил». Кількість його підписників досягла 945,9 тис. осіб, постів — 267. На другому місці рейтингу — президент України Петро Порошенко з 655 тис. підписників і 203 постами у Facebook. Третє місце посів прем’єр України Володимир Гройсман. Кількість підписників — 214,2 тис. осіб, а постів він написав 160.

Рейтинг був підготовлений VoxUkraine і компанією Artellence.

Зазначається, що рейтинг Facebook-впливу показує, хто з українських політиків найбільш ефективно доносив свою інформацію та ідеї до користувачів найпопулярнішої соціальної мережі світу протягом вересня 2017 року.

Схожі новини