Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові урочисто відзначать75-ту річницю створення УПА і День Захисника України

  • 11.10.2017, 20:17
  • 1 624

У свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, в Україні відзначають 75-ту річницю створення Української повстанської армії та День Українського козацтва і День захисника України.

З цієї нагоди у Львові спільною молитвою і покладанням квітів вшанують воїнів УПА, Героїв Небесної Сотні та бійців АТО. Також відбудеться чимало міських заходів, з переліком яких можна буде ознайомитись найближчим часом.

«Місто проводить багато тематичних заходів. Дуже важливо вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життя за мир і спокій у нашій країні. Пам’ятаючи їхні подвиги, ми повинні йти далі і підтримувати один одного. Тому запрошуємо всіх долучитись до заходів, які походитимуть в різних локаціях міста, та спільно помолитись за Україну і її захисників», - зазначив Євген Бойко, в.о директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР.

Так, 14 жовтня о 9.00 год. відбудеться покладання квітів до Меморіалу невідомому воякові УПА на Марсовому полі (вул. Мечникова). Опісля, о 9.30 покладатимуть квіти та запалюватимуть лампадки на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, а о 9.45 покладатимуть квіти та запалюватимуть лампадки до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. Опісля отці відслужать Чин панахиди та відбудеться громадське віче.

Об 11.00 год. в Гарнізонному Храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться Молебень до Богородиці за Україну та її захисників, а о 12.00 год. на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) студенти-першокурсники Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут складатимуть ритуал «Урочистої Клятви».

Також о 13.30 год. біля військового храму Стрітення Господнього (вул. Батуринська, 1) заплановане відкриття пам’ятника «Воїнам, що віддали свої життя за Україну».

Урочистості триватимуть у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької. Так, о 16.45 год. в дзеркальній залі театру відбудеться спецпогашення поштової марки з нагоди 75-річчя створення УПА, а о 17.00 год. розпочнеться урочиста Академія з нагоди Дня Захисника України та 75-річчя створення УПА, яка триватиме до 18.30 год.

Окрім того, впродовж дня у сквері «На Валах» (вул. Винниченка) експонуватимуть банерну тематичну виставку із зображеннями зразків зброї та військових одностроїв УПА.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини