Передплата 2024 ВЗ

В Житомирі мати загиблого бійця АТО перепоховала сина і знайшла весь екіпаж

  • 11.10.2017, 18:38
  • 3 968

У Житомирі провели перепоховання командира танкового екіпажу Артема Абрамовича, який загинув на Донбасі в 2014 році, в могилі якого були виявлені останки ще двох його побратимів, один з яких вважався зниклим без вісті.

Про це повідомляє СК1.

Останки старшого лейтенанта Абрамовича були знайдені пошуковими системами місії "Чорний тюльпан" 3 жовтня 2014 року. Після судово-медичних експертиз, які провели запорізькі медики, фрагменти тіла поховали. Вже після похорону мати загиблого Світлана почала детально вивчати висновки судмедекспертів. У документах не було належного опису речових доказів.

Тим часом тривали пошуки ще одного бійця танкового екіпажу - Ярослава Антонюка. Першими на місце загибелі екіпажу прибули пошукові групи. Вони і направили залишки на експертизу в Запоріжжі. Тіла не ідентифікували належним чином, тому що судмедексперти не брались розрізнити останки кількох загиблих. За словами одного з шукачів, працівники моргу останки тіл із мішків не перевіряли.

Таким чином, в одній могилі виявилися частини тіла не тільки Абрамовича, але і двох його бойових побратимів. Експерти кажуть, що тільки з 30 бригади ще чотири тіла загиблих бійців не можна ідентифікувати. Ці воїни загинули в 2014 році, тобто три роки тому. Весь цей час волонтери шукали останки третього загиблого члена танкового екіпажу і, нарешті, вирішили провести ексгумацію останків Абрамовича. У могилі виявили частини тіл всіх трьох членів танкового екіпажу - Артема Абрамовича, Ярослава Антонюка та Петра Барбуха.

"Артема вивезли в двох мішках. Ще в одному мішку було евакуйовано тіло другого члена екіпажу - Петра Барбуха. Але в пошуку залишався третій член екіпажу - Ярослав Антонюк. І ми не припиняли пошуки Ярослава, поки не була перевірена остання версія. Коли вже не було де шукати, зрозуміли, що він також, швидше за все, загинув, і знаходиться там, де Артем, а можливо, і Петро", - зазначає експерт відділу пошуку і звільнення полонених ЗСУ Ірина Баданова.

Мати загиблого Абрамовича переконана, що аналогічних поховань чимало. Жінка планує ініціювати перевірки та розслідування, щоб тіла загиблих повернути в рідні міста.

Схожі новини