Передплата 2024 ВЗ

Випала зі сьомого поверху – і вижила!

  • 09.10.2017, 19:45
  • 2 484

Правоохоронці ще не поспілкувалися з потерпілою. Вона у реанімації.

У Львові з балкона сьомого поверху гуртожитку, що на вул. Масарика, 1, випала 49-річна жінка. Отримала важкі травми внутрішніх органів, відкриті переломи обох ніг, але залишилась живою! Лікарі кажуть, зазвичай при падінні з такої висоти люди отримують значно важчі травми. Цій жінці, можна сказати, пощастило. Обставини трагедії з’ясовують правоохоронці.

Головний лікар Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук каже, трагедія трапилась у неділю, 8 жовтня. Коли приїхала бригада «швидкої», жінка лежала біля будинку. «У неї діагностували політравму (вражений не один внутрішній орган), численні забої. Встановити точний діагноз можна лише після УЗД та рентгену. Потерпілу доправили до лікарні, на Мазепи».

Що ж стало причиною трагедії? Начальник Шевченківського відділу поліції Ігор Петрик розповів журналісту “ВЗ”, що жінка, жителька міста Долини Івано-Франківської області, приїхала у гості до свого зятя та доньки. “Вийшла на загальний балкон, — каже правоохоронець. — У цьому гуртожитку балкони дуже низькі, метр висоти. Розмовляла по мобільному телефону, зачепилася і впала...”.

Ігор Петрик каже, на місце події виїхала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, жодних конфліктів на той момент у родині не було. “Виглядає, що це нещасний випадок, — каже поліцейський. — Однак ми ще не маємо свідчень самої потерпілої. Тому робити 100% висновки завчасно. Чекає­мо, поки лікарі дозволять слідчому поспілкуватися з потерпілою. Наразі вона у важкому стані, до неї не пускають”.

Правоохоронці мають з’ясу­вати, чи жінка сама випала, чи їй хтось допоміг... Завідувач анестезіологічного відділення міської клінічної лікарні швидкої допомоги Зоряна Біда каже, при поступленні до лікарні стан жінки був важкий, зумовлений травматичним шоком. Але вона була притомна. “У потерпілої скелетна травма, — каже пані Біда. — Відкриті переломи обох гомілок. У неділю жінці провели хірургічну обробку ран. У понеділок — першу операцію. На сьогодні жінка перебуває у реанімації на штучній вентиляції легенів. Перебуває у медикаментозному сні!”.

Завідувачка зауважила, у жінки взяли усі аналізи. Результатів ще немає. “Чи була потерпіла у стані алкогольного сп’яніння?” — запитую. “Запаху алкоголю від неї не було”, — сказала лікар. За її словами, триває післяопераційний період. За яких обставин випала жінка з балкона — треба розбиратися. “Після падіння з такої висоти, травми, зазвичай, значно гірші, — пояснює Зоряна Біда. — Можливо, за щось зачепилася, або їй стало погано... Можливо, впала на якийсь м’який матеріал. Хребет у неї цілий. Але множинні переломи кінцівок, травми п’яток — важкі. Попереду на неї чекають нові операційні втручання”.

Схожі новини