Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні прогнозують збільшення вартості інтернет-послуг

  • 09.10.2017, 16:18
  • 1 186

Ціни на широкосмуговий інтернет у найближчі місяці можуть підвищитися на 50% і більше.

Про це в інтерв’ю виданню UBR розповів голова інтернет-асоціації України Олександр Федієнко.

«На скільки піднімати ціни на інтернет — кожен оператор визначає сам. Спираючись на ситуацію в регіоні, купівельну спроможність населення, конкуренцію тощо. Але впевнений, що ціни зростуть у найближчі півроку не менше ніж на 50%. Що, як на мене, вкрай мало. Тому ціни зростатимуть і надалі», — зазначив Олександр Федієнко.

Причиною підняття цін він називає те, що нині в Україні ціни на широкосмуговий інтернет вкрай низькі порівняно з іншими країнами Європи. Вони не відповідають зростанню курсу валют та інфляції, тому провайдери, щоб вижити і розвиватися, змушені підняти ціни.

«Крадіжки, пошкодження мереж, інфляція, ослаблення гривні до основних валют будуть штовхати операторів до необхідності підвищити тарифи», — зауважив директор провайдера NetAssist Сергій Чумак.

При цьому до новорічних свят ціни піднімати, швидше за все, не будуть, оскільки це період знижок та комерційних пропозицій. Зростання цін може початися з 2018 року, в січні-лютому, вважає голова інтернет-асоціації України Олександр Федієнко.

Схожі новини