Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шестеро мешканців Львівщини перебувають у вкрай важкому стані після отруєння грибами

  • 09.10.2017, 10:11
  • 1 523

Ціла родина з Радехова отруїлась ймовірно блідою поганкою.

Львівські медики зараз бюрються за життя шести людей, в тому числі і 15-річного підлітка, які ймовірно отруїлися блідими поганками. П'ятеро постраждалих, в тому числі і цілу сім’ю з трьох осіб, привезли до Львова з Радехова. У реанімацію також потрапив і мешканець Жидачівського району. Стан усіх постраждалих, за словами медиків, вкрай важкий.

Серед отруєних грибами — ціла родина з Радехова, батько, мати і син-підліток, а також їхня сусідка, яка разом з цією сім’єю вживала гриби. Всіх їх, за винятком підлітка, доправили до реанімації Львівської обласної клінічної лікарні. 15-річного хлопця шпиталізували у реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру («Чорнобильська лікарня»).

Як розповів ZAXID.NET у неділю ввечері в. о.завідувача реанімаційного відділення ЛОКЛ Орест Юрчук, зараз там з підозрою на отруєння ймовірно блідою поганкою, перебуває п’ятеро дорослих. Серед них батьки хлопчика з Радехова і їхня сусідка, які їли одну грибну страву. Ще двоє: один також житель Радехова, другий — з Жидачівського району, які також отруїлися грибами, але споживали їх окремо. У всіх стан вкрай важкий.

Як повідомила ZAXID.NET завідувачка відділення анестезіології, інтенсивної терапії та реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ірина Щуровська, 15-річного хлопця до них привезли увечері в п’ятницю. Стан вкрай важкий. У нього є печінкова недостатність. Результатів аналізів ще нема, але за симптоматикою лікарі підозрюють, що він разом зі своїми батьками та сусідкою отруївся блідою поганкою.

Схожі новини