Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії ввели нові правила користування кадилом в храмах

  • 08.10.2017, 20:32
  • 1 575

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, в якій прописані правила пожежної безпеки релігійних об'єктів.

Зокрема, документом визначаються правила використання кадилом, пише «Новая газета».

Як зазначається, підписана наприкінці вересня постанова Медведєва дозволяє ставити розпалені кадила лише на негорючу підставку у спеціально відведеному місці з обробкою з негорючих матеріалів. Встановлюється і відстань від місця установки кадила до інших предметів - не менше 0,5 метра.

Крім цього, в постанові прописано, що «запас горючих рідин у молитовному залі повинен бути в кількості, що не перевищує добову потребу, але не більше».

Забороняється зберігання горючих рідин у приміщеннях молитовних залів. Виняток зроблено для рідин, призначених для проведення обрядів.

«Горючі матеріали, які тимчасово розміщуються у молитовному залі (ялини, суха трава), повинні перебувати на відстані 1,5 метра від джерела відкритого вогню. Допускається розміщення трави на площі молитовного залу в свято Святої Трійці не більше ніж на одну добу з подальшою заміною», - також ідеться у постанові.

Схожі новини