Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Із фракції «Самопоміч» у Верховній Раді виключили нардепа

  • 06.10.2017, 18:26
  • 1 035

Представників фракції обурило голосування Наталії Веселової за президентський закон про продовження дії особливого статусу Донбасу.

Фракція «Самопоміч» у парламенті виключила зі свого складу народного депутата Наталію Веселову. Про це повідомляється на сайті партії «Об’єднання «Самопоміч».

«Підставою для виключення було вчинення дій, які ганьблять репутацію фракції і політичної партії «Самопоміч», зокрема, це ініціювання законопроектів, які заперечують окупацію всупереч позиції фракції», — наголошують у партії.

У заяві йдеться про те, що Веселова в п’ятницю проголосувала в Раді за законопроект, внесений президентом Петром Порошенком, про продовження дії особливого статусу Донбасу.

«Ці дії свідчать про те, що Наталя Веселова не поділяє позицію фракції, її цінності і принципи. Веселовій раніше було запропоновано самій вийти зі складу фракції, але цього рішення вона не прийняла через побоювання втратити мандат», — йдеться в повідомленні.

Сама Веселова пояснила у Facebook, що якби Рада не ухвалила цей закон, Росія змогла б зняти з себе санкції. Окрім того, Україну звинуватили б у порушенні Мінських домовленостей.

Також депутат каже, що закон допоможе «не відрізати Донбас, а повернути та реінтегрувати його».

Схожі новини