Передплата 2024 «Добрий господар»

Завдяки ProZorro Укрзалізниця цьогоріч заощадила понад 55 мільйонів

  • 05.10.2017, 13:49
  • 813

ПАТ «Укрзалізниця» цьогоріч уклала більше 240 договорів з постачальниками на загальну суму 4,1 млрд грн, і завдяки електронному майданчику ProZorro заощадила понад 55 млн грн.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі товариства.

"З початку 2017 року філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» за підсумками проведених тендерів уклала більше 240 договорів з постачальниками на загальну суму 4,1 млрд грн. При цьому економія у порівнянні із очікуваною вартістю склала понад 55 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, найбільшу економію коштів вдалося отримати при закупівлі олив та мастильних матеріалів — 77%; персональних комп’ютерів — 35%, подушок — 22%.

Крім цього, завдяки електронному майданчику ProZorro "Укрзалізниця" зекономила на закупівлі запасних частин для капітального ремонту пасажирських вагонів — 9,5 млн грн; олив та мастильних матеріалів — 5,1 млн грн; коліс суцільнокатаних — 5,7 млн грн.

"Укрзалізниця" перейшла на електронні закупівлі у квітні 2016 року, і у зв'язку з цим філія "Центр забезпечення виробництва" намагається максимально спростити свою тендерну документацію. Тендерний комітет не вимагає від учасників інформації, що міститься у відкритих державних реєстрах і перевіряє її самостійно. Прикладом значного спрощення тендерної документації є конкурси на закупівлю дизельного пального, повідомили в прес-службі "Укрзалізниці".

"Наразі відбувається робота з удосконалення проведення усіх конкурсних торгів, спрощуємо процедури, ретельніше працюємо з документами. Втім, на першому місці завжди залишається мета купувати виключно якісну та надійну продукцію, яка відповідає сучасним стандартам та дозволить забезпечувати безперебійну роботу залізничного транспорту", - прокоментував в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Схожі новини