Передплата 2024 ВЗ

Комітет підтримав один із законів щодо Донбасу й забракував інший

  • 05.10.2017, 11:53
  • 847

Комітет Верховної Ради з національної безпеки й оборони рекомендує парламенту підтримати за основу президентський законопроект щодо реінтеграції Донбасу.

Але робоча група на чолі з Леусом має доопрацювати його з правками комітету, зокрема статтю 7 щодо необхідності виконання Мінських угод.

Із такою пропозицією проект закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях №7163 підтримали більшість членів комітету Сергія Пашинського.

Цей законопроект визначає Росію агресором і окупантом через її поплічників на сході України, а непідконтрольну Києву частину Донецької й Луганської областей — окупованими територіями.

Альтернативний законопроект №7163-1 Оксани Сирїд відхилили, бо він здобув лише 7 голосів.

Крім того, комітет не підтримав і відправив на доопрацювання законопроект №7164, яким президент пропонує продовжити ще на 1 рік дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

"Цей ганебний законопроект пропонує продовжити федералізацію України", — заявив Юрій Левченко під час розгляду.

Пашинський запропонував внести поправку, що закон набуває чинності виключно після виконання статті 10 цього закону про виведення всіх незаконних збройних формувань та збройної техніки. Але на підтримку за основу та в цілому не виставило одного голосу.

Схожі новини