Передплата 2024 «Добрий господар»

Тушена у пиві баранина , плов із сухофруктами, гострий бограч...

  • 03.10.2017, 13:35
  • 2 899

На Закарпатті відгримів другий етнофест «Смажений баранчик».

Тушена у пиві баранина , плов із сухофруктами, гострий бограч...
Тушена у пиві баранина , плов із сухофруктами, гострий бограч...

У селі Лазещина, що у Рахівському районі Закарпатської області, вдруге відбувся етнофестиваль «Смажений баранчик». Цього року захід отримав статус міжнародного.

Чотирнадцять команд професійних кухарів (були також аматори) готували страви з баранини за різними рецептами. Ключова “родзинка” — запечений на вогні баранчик. Гостей пригощали стравами з баранини турецької, азербайджанської, румунської, угорської та української (карпатської) кухонь. Гастрономічне свято організував гуморист та ведучий Ігор Іванків.

Як розповіла “ВЗ” учасниця фестивалю, львів’янка Наталія Дутко-Мамедова, ніхто з команд не змагався, хто приготує найсмачнішу страву. Фестиваль був у форматі не конкурсу, а презентації страв з баранини, які дегустували усі охочі. Захід зібрав близько семиста гостей зі всієї України та з-за кордону. Деякі гості традиційно просили добавку. “Азербайджанська команда готувала свій фірмовий плов з сухофруктів та люлю-кебаб, - наголошує Наталія. - Плов готували і торік, гості півроку хвалили. Просили цю справу ще цього року. Інші команди готували баранину тушену в пиві, бограч, гуляш, шашлик”.

Після дегустацій гостей розважали на концерті, виступали місцеві співаки. Кожен охочий опановував мистецтво гри на трембіті. Потім гості грілися біля карпатської ватри.

Фото зі сайту uzhgorod.net.ua (Copi EPA/baranchuk)

Схожі новини