Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Молдові затримали п’ятьох українців за безлади біля будівлі кишиневського суду

  • 03.10.2017, 08:10
  • 918

Правоохоронні органи Молдови поінформували Посольство України в Молдові про затримання кількох українських громадян, причетних до безладів біля будівлі суду Центрального сектора (району) столиці країни – Кишинева, повідомив у понеділок увечері Укрінформ.

Як повідомили дипломати, співробітники консульства України в Кишиневі перебувають у постійному контакті з правоохоронними органами молдавської столиці.

За інформацією молдовських ЗМІ, у понеділок, 2 жовтня, з Одеси в Кишинів прибула група з 30 українських громадян з метою звільнення з в’язниці свого друга, який раніше був засуджений молдовським судом до тюремного ув’язнення за вбивство.

Як зазначають ЗМІ, завдяки вердикту Конституційного суду засудженого до ув’язнення громадянина України Владислава Дашка передбачалося звільнити, для чого його ескортували з в’язниці до суду Центрального сектору Кишинева. Під час прибуття поліцейського ескорту до будівлі суду машину поліцейських заблокували громадяни, які прибули з Одеси, намагаючись звільнити свого приятеля. Очевидці події зняли інцидент на камеру мобільного телефона.

З метою безпеки до будівлі суду було направлено додаткові сили правоохоронних органів. Між поліцейськими і українськими громадянами почалася бійка.

Журналісти повідомили про п’ятьох затриманих: всіх їх доставлено до поліцейського відділення. Їм пред’явлено звинувачення в порушенні громадського порядку і перешкоді представникам поліції у виконанні своїх службових обов’язків. Кожному із затриманих загрожує грошовий штраф у розмірі трохи більше 100 євро, до 60 годин громадської праці, або затримання на строк 15 діб.

Місцеві ЗМІ також повідомили, що під час судового засідання слідчі прокуратури представили докази вини Дашка у новій кримінальній справі, і його знову затримали.

Схожі новини