Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мартиненко вимагає від НАБУ терміново передати справи до суду

  • 02.10.2017, 13:39
  • 938

Мартиненко переконаний, що НАБУ намагається фальсифікувати справу

Так звана справа Мартиненка тягнеться вже майже 2 роки і стала рекордсменом по тривалості фальсифікацій з боку НАБУ. Про це заявила прес-служба Миколи Мартиненка.

Екс-депутат вимагає негайної передачі до суду справ, де фігурує його ім'я.

«В грудні цього року виповниться 2 роки з часу, коли НАБУ почало піаритись на моєму імені. За цей час директор бюро Артем Ситник роздав сотні коментарів та інтерв'ю, де без суду навішував на мене нічим не підтверджені звинувачення», — зазначив Мартиненко.

«Це «розслідування» від початку було політично мотивованим — через мою належність до фракції тодішнього прем'єра. Я добровільно відмовився від депутатського імунітету, однак НАБУ одразу показало свою включеність в політичну боротьбу», - наголосив екс-депутат.

«Справі по «Енергоатому» в грудні виповниться 2 роки. Вона стала рекордсменом по тривалості фальсифікацій з боку НАБУ. Пан Ситник гучно обіцяв передати її до суду безліч раз - у квітні, в травні, потім у червні... Проблема для НАБУ полягає у тому, що все базується на проплачених інтернет-публікаціях Лещенка. А звинувачення на мою адресу в нібито причетності до діяльності «Енергоатому» були складовою великої інформаційної війни», - сказав Мартиненко.

Він нагадав, що в серпні його захист передав до НАБУ та САП дані незалежної експертизи обсягом понад 3000 сторінок. «Досліджувалось 96 документів, в тому числі ті, які НАБУ до останнього часу відмовлялось враховувати. Експертиза встановила, що від контрактів з чеською «Шкодою» «Енергоатом» отримав не збитки (як це тиражувалось у проплачених статтях і на чому будується справа НАБУ), а понад 21 млн грн прибутку. Прибутку! Тому ця справа мала бути негайно закрита. Але НАБУ так налякалось, що відмовляється долучити цю експертизу до справи», - зазначив Мартиненко.

«Проте директор НАБУ Артем Ситник майже 2 роки продовжує піаритись на фейковій «справі Мартиненка». Її намагаються фальсифікувати за будь-яку ціну, аби вписати туди моє ім'я. Цим займається, зокрема, детектив Семак, який раніше був помічником депутата «Самопомочі» Войцицької і демонструє відверту політичну заанґажованість. НАБУ «футболить» всі звернення мого адвоката, і я не можу юридично захищатись через свій процесуальний статус свідка. А підозру мені можуть вручити тільки фейкову, оскільки жодних підстав для неї не існує», - наголосив Мартиненко.

Він нагадав, що у квітні НАБУ гучно оголосила йому підозру по іншій справі — пов'язаній з роботою Східного ГЗК. «Згадайте, скільки було гучних заяв НАБУ, а пан Ситник урочисто обіцяв передати справу до суду влітку. Однак щодо мене немає жодних фактів і НАБУ тягне час. Термін розслідування було продовжено спочатку на півроку, а тепер НАБУ і САП просять ще 2 місяці — до грудня», - вказав Мартиненко.

На його думку, «кінцевою метою всіх маніпуляцій НАБУ є піар на затриманні». «Для мого затримання в квітні не було жодних підстав, я нікуди не ховався і не збирався залишати Україну. При цьому Ситник настільки ображений через свій провал, що заявляє про нібито проплаченість всіх ЗМІ, які висвітлювали суд щодо обрання мені запобіжного заходу. У той же час закриває очі на корупцію близьких до нього політиків», - вважає Мартиненко.

«Я вимагаю негайної передачі до суду всіх справ, де фігурує мої ім'я. А кінцеву крапку у масштабних фальсифікаціях навколо мого імені поставить Європейський суд з прав людини. Крім того, всі причетні до цих фальсифікацій обов'язково понесуть кримінальну відповідальність», - наголосив Мартиненко.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини