Передплата 2024 «Добра кухня»

Луценко: "Вибухи у Сватовому та Балаклії - чітка диверсія"

  • 02.10.2017, 09:30
  • 880

Вибухи на складах боєприпасів, які відбулися у Сватовому та Балаклії, без сумніву є диверсіями.

Про це в ефірі "ТСН" заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Подібні вибухи, що відбулися у Сватовому та Балаклії, безсумнівно є чіткою диверсією з боку нашого супротивника у неоголошеній Росією війні на сході України", - заявив він.

Як доказ, він показав карти та фотографії з Балаклеї та Сватово.

"Слідству відомо, що у Балаклії 23 березня 2017 року радіолокаційні служби України зафіксували безпілотник, який рухався на низьких висотах. Жовта лінія - кордон з Росією, звідки рухався БПЛА. Він долетів до Балаклеї, і о 14:44 з нього у бік відкритого майданчика зберігання озброєння, де було понад 700 ракет "Куб", було здійснено пуск керованої ракети", - повідомив Луценко.

Згодом безпілотник здійснив ще один постріл, снаряд пробив бетонні укриття і підірвав склад, сказав генпрокурор.

Він зазначив, що диверсію здійснили, коли над цією територією не було жодних супутників інших іноземних держав, що унеможливлює виявлення траси безпілотника до його перетину кордону України.

Щодо Сватово, Луценко також назвав диверсію основною версією.

"Щодо Калинівки - слідство розглядає кілька версій, для мене основними є диверсія - і я знаю факти, які на це вказують, а також злочинна недбалість з незабезпечення нормальної охорони цього складу боєприпасів службовими особами Генштабу України", - повідомив генпрокурор.

Він зазначив, що кошти в Калинівку надійшли місяць тому. Генпрокурор заявив, що слідство встановить, чи можна було за місяць збудувати те, що належало збудувати, посилити охорону складів відповідною кількістю військовослужбовців без грошей та посилити периметр.

"Це явище - кримінальне, і йому буде дано оцінку - і диверсантам, і посадовим особам, які, можливо, допустили службову недбалість", - підсумував Луценко.

Схожі новини