Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині вперше зареєстрували одностатевий шлюб

  • 01.10.2017, 15:18
  • 1 037

У Берліні 1 жовтня офіційно зареєстрований перший у Німеччині одностатевий шлюб. 

Про це повідомляє DW.

"У ратуші в берлінському районі Шенеберзі в присутності близько сотні друзів та родичів побралися двоє чоловіків - Карл Крайле та Бодо Менде", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у неділю у Німеччині набув чинності закон, який запроваджує повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів. Тож цього дня у Берліні, Гамбурзі і Ганновері спеціально відкриють РАГСи, щоб надати можливість одностатевим парам офіційно узаконити свої стосунки. Зокрема, у столиці ФРН сьогодні очікується реєстрація шлюбів ще вісьмох гомосексуальних пар.

Бундестаг ухвалив закон про "шлюб для всіх" наприкінці червня цього року після того, як канцлер Ангела Меркель дозволила членам фракції своєї партії голосувати відповідно до своїх переконань. Сама ж вона проголосувала проти закону.

Перед цим кілька німецьких партій - Соціал-демократична партія Німеччини, Вільна демократична партія та Зелені - зробили дозвіл укладати шлюб гомосексуальним парам однією з умов для можливого створення нової правлячої коаліції після парламентських виборів, які відбулися у вересні 2017 року.

До 1969 року за гомосексуальні зв'язки у Німеччині передбачалося кримінальне покарання. Одностатеві союзи реєструють у країні з 2001 року, проте досьогодні - лиш у формі одностатевих партнерств. Такі союзи мають менші права, ніж гетеросексуальні шлюби. Зокрема, донедавна вони не мали пільг в оподаткуванні, передбачених у ФРН для одружених, та досі не можуть усиновлювати дітей.

Схожі новини