Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Білі хакери» допоможуть створити центр кібербезпеки за стандартами НАТО в Україні

  • 01.10.2017, 13:37
  • 895

Найкращі «білі хакери» форуму HackIT-20, яких у суботу, 30 вересня, відзначив співзасновник Apple Стів Возняк у Києві, будуть залучені до створення в Україні кібербезпекового центру за стандартами НАТО.

Про це повідомила прес-служба «Укроборонпрому» на офіційній сторінці концерну у Facebook.

Як зазначається, у рамках форуму з кібернетичної безпеки HackIT-2017 пройшли змагання експертів інформаційної безпеки, так званих «білих хакерів», найкращі з яких будуть залучені у проекті Cyber Guard. Цей проект має на меті створення в Україні кібербезпекового центру за стандартами НАТО. Хакери будуть залучені також в інших проектах, зокрема працюватимуть над розробкою новітньої кібернетичної зброї, методів кібершпигунства та запобігання кіберзагрозам.

Як повідомлялося, форум HackIT-2017 проходив з 23 по 30 вересня у Харкові та Києві. Учасниками марафону з пошуку уразливих місць у програмних продуктах стали 30 "білих хакерів" з усього світу, в тому числі з України, Франції, Німеччини, Швеції, Пакистану, Індії, Єгипту, Бельгії, США, Нідерландів. Один з масштабніших заходів в Україні для IT-спільноти завершився брифінгом за участі співзасновника Apple - Стіва Возняка.

Брифінг, який пройшов на базі підприємства «Укроборонпрому» - ДП «Антонов», підсумував результати кіберфоруму, метою якого стало кардинальне підвищення рівня кібербезпеки України. «Росіяни втручаються у суверенні державні процеси інших країн по всьому світу, ці данні були доведені багатьма розвідками світу. Наступна війна буде кібервійною, для цього вже розроблено досить багато кіберзброї», - прокоментував під час брифінгу у Києві Стів Возняк рівень загрози.

«Україна зараз знаходиться на передовій гібридної війни, один з фронтів якої проходить у цифровому інформаційному просторі. І питання кіберзахисту нашої країни, є не менш важливими за питання забезпечення української армії сучасною зброєю», - заявив Єгор Аушев, керівник проекту Cyber Guard, який був генеральним партнером HackIT-2017.

До слова, проект Cber Guard ініційований ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Схожі новини