Передплата 2024 ВЗ

У Франківському районі майже триста споживачів ЛКП «Південне» мають борг за квартплату

  • 30.09.2017, 12:18
  • 764

Двічі на місяць державні виконавці влаштовують рейди на боржників.

За один раз охоплюють кілька кварталів. Їхнє завдання — залишити попередження про заборгованість або ж вилучити майно. До такого вдаються, бо, через численні несплати, комунальникам стає все важче забирати сміття від будинків, прибирати сходові майданчики та платити зарплату працівникам.

Щоби завітали такі «гості», достатньо мати борг від однієї до кількох десятків тисяч гривень.

Утім, із державними виконавцями мало хто хоче спілкуватися — мешканці не відчиняють дверей. «До прикладу, мешканець заборгував понад 17 тисяч гривень квартплати, але не відчиняє нам дверей. Оскільки господар є відсутній вдома, то немає можливості перевірити його майновий стан, відповідно до Закону України «Про виконання виконавчого провадження». Тому ми йому залишаємо виклик до ЛКП», — розповів держвиконавець Руслан.

Часто виконавцям доводиться приходити до однієї квартири декілька разів. Зараз в ЛКП «Південне» — майже триста боржників. Але комунальники наголошують: від боргу не варто ухилятися.

«Якщо людина йде на співпрацю, можна укласти договір на реструктуризацію, можна оплачувати частинами. Не обов'язково людина сьогодні, маючи борг дві-три чи більше тисяч, має прийти все це оплатити», — пояснила директорка ЛКП «Південне» Рома Крюкова.

Але навіть попри зростання тарифів, цьогоріч боржників не надто побільшало.

«Насправді немає такої чіткої тенденції до збільшення боргу, оскільки зараз надаються субсидії, незахищені верстви населення у цьому плані виграють», — розповів Олександр Наконечний, працівник юридичного відділу Франківської райадміністрації.

Найбільший борг за квартплату у Франківському районі — 40 тис грн. Якщо не платити вчасно, то за рішенням суду держвиконавці можуть примусово зайти до квартири й вилучити майно — зазвичай це телевізори й комп'ютери.

Джерело: ZAXID.NET

Схожі новини