Передплата 2024 «Добрий господар»

Начальник економічного департаменту ГПУ Гуцуляк живе в маєтку у позику

  • 29.09.2017, 17:40
  • 1 170

Керівник Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк живе у будинку і користується дорогим авто, записаними на друзів, родичів і родичів фігуранта справи, яку розслідував його департамент.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", спільного проекту «Радіо Свобода" та каналу "UA:Перший".

Згідно з декларацією за 2016 рік, Гуцуляк володіє лише 10 сотками землі в селі Дмитрівка під Києвом, ще дві земельні ділянки у цьому селі — у його дружини. Власних квартир, будинків чи автомобілів у подружжя Гуцуляків немає.

У користуванні дружини Гуцуляка Оксани є київська квартира її батька, лікаря з Володимир-Волинського, Володимира Репницького. Ще одну квартиру Гуцулякам у 2016-му безкоштовно надавала в користування жінка на ім’я Марина Дзюба, яка є близькою подругою Оксани Гуцуляк. Дзюба також віддала в оренду родині працівника ГПУ придбаний у жовтні 2016 року будинок на понад 200 кв.м у селі Дмитрівка — там, де й земельні ділянки Гуцуляків.

Тут упродовж кількох тижнів журналісти неодноразово фіксували саме членів родини Володимира Гуцуляка. І це ж село Дмитрівка Гуцуляк вказав у декларації як фактичне місце проживання.

Гуцуляк повідомив, що розкішний будинок у Дмитрівці орендує за 11 тисяч гривень.

"Коли Марина придбала там будинок, де ми зараз і мешкаємо, дружина попросила віддати його в оренду. І десь через два місяці після придбання… ми там заселились, але вже на правах оренди з орендною платою 11 тисяч гривень у місяць.

Будинок — нашої подруги, тому ринкову вартість, зрозуміло, вона не поставила б. У нас є певні преференції і пільги, але це не пов’язано з роботою, а з тим, що це — людина близька до моєї сім’ї", — пояснив Гуцуляк.

Окрім будинку, родина Гуцуляків, безкоштовно користується, але офіційно не володіє автомобілем Toyota RAV4, вартістю близько 800 тисяч гривень.

Гуцуляк запевнив, що двоюрідний брат усе заробив — "працював і в Сибіру, на нафтових і газових родовищах, і працював у Москві на будівництві".

Джерело Українська правда, Радіо Свобода.

Схожі новини