Передплата 2024 «Добрий господар»

Остання атака виявилася «золотою» для лицарів бейсболу з Кременця

  • 29.09.2017, 11:06
  • 903

Це місто на Тернопільщині поступово стає одним із центрів розвитку бейсболу в Україні.

Остання атака виявилася «золотою» для лицарів бейсболу з Кременця
Остання атака виявилася «золотою» для лицарів бейсболу з Кременця

Принаймні на юнацькому рівні - точно. Саме у Кременці регулярно проводять всеукраїнську першість серед юнаків, а також розіграш Малої бейсбольної ліги серед вихованців шкіл-інтернатів. Останні змагання вже проводилися удесяте, але вперше через негоду (наприкінці вересня у Кременці дощило) учасники змушені були з’ясовувати стосунки не на стадіоні, а у спортзалі місцевого коледжу.

У фінальному поєдинку зійшлися бейсболісти одеського «Торнадо» та кременецького «Лицаря». Здавалося, перемогу відсвяткують досвідченіші гості, але буквально остання атака господарів виявилася «золотою». Підопічні тренерів Олександра Корчаківського та Тетяни Сохацької беруть гору - 3:1 і вперше здобувають головний приз! На третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла ще одна команда з Тернопільщини — «Вікінги» (с. Івано-Пусте), яка здолала опір «Блискавки» зі Слов’янська, що на Донеччині.

Спеціальним призом кращого гравця турніру було відзначено пітчера господарів Бориса Бобрика.

У тому, що, за традицією, змагання у Кременці були добре організовані, велика заслуга їхнього ініціатора — Василя Тараска, представника української діаспори у США. До речі, в ролі арбітрів виступали американські волонтери з Корпусу Миру, який зараз дислокується в Україні. Завдяки фінансовій допомозі представників української діаспори у Каліфорнії, а також кредитівки «Самопоміч» з Нью-Йорка учасники першості мали пільги у придбанні залізничних квитків, проживанні, харчуванні. Також за підтримки спонсорів юні бейсболісти стали володарями оригінальних призів під час розіграшу лотереї. А у вільний час у них була змога побувати в історичних місцях Кременеччини, зокрема у Почаївській лаврі.

Залишився задоволений і Василь Тараско, який сказав, що з кожним роком рівень підготовки юних бейсболістів зростає.

Фото kremenetsinternat.in.ua