Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд розширив межі території природного парку «Синевир»

  • 28.09.2017, 12:10
  • 958

Кабінет міністрів України розширив територіальні межі природного парку «Синевир». Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 27 вересня, повідомляє «Урядовий портал».

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що відповідне рішення сприятиме збереженню природи та біорізноманіття українських Карпат.

Як повідомляється, розширити територію парку вдалося завдяки включенню до його складу 377,8 гектара землі державної власності у ДП «Міжгірське лісове господарство» на території Закарпатської області.

«Розширення природно заповідних територій - пріоритетне завдання Мінприроди. На сьогодні це один з дієвих кроків збереження унікальних природних багатств українських Карпат, які стали частиною об’єкту всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи». Праліси та старовірові ліси мають важливе природоохоронне, наукове та рекреаційне значення і повинні бути під особливою охороною», - пояснив Остап Семерак.

Міністр також відзначив, що прийняття указу сприятиме збереженню та збалансованому використанню єдиного природоохоронного комплексу в Українських Карпатах як частини європейської системи охорони природи та міжнародного екологічного коридору вздовж гірського хребта Карпат.

Схожі новини