Передплата 2024 ВЗ

Активіста, який душив прикордонників, суд залишив під вартою

  • 27.09.2017, 20:59
  • 1 816

Апеляційний суд Львівської області не змінив запобіжного заходу, тобто не відпустив з-під варти активіста прориву через кордон Міхеїла Саакашвілі, бійця АТО з батальйону “Торнадо” Олександра Бурцева. Тож залишив у силі рішення, яке раніше ухвалив Галицький районний суд, - двомісячне тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, цей чоловік поводився вкрай агресивно під час прориву кордону, перший прорвався з прапором. Кидався з кулаками на працівників прикордонної служби, душив їх, провокував на бійку та зворотну агресію. Відео агресивних дій Олександра Бурцева можна переглянути у You Tube. “На відео видно, як Олександр Бурцев з особливим цинізмом, вихваляючись своєю безкарністю, б’є і штовхає захисників України — прикордонників, у тому числі й тих, які захищали Україну в зоні АТО”, — заявив член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.

Як стало відомо “ВЗ” з компетентних джерел, Олександр Бурцев родом з Маріуполя, нещодавно поселився в Івано-Франківську. Він хворий на цукровий діабет, інсулінозалежний.

Бурцева хотіли взяти на поруки сім народних депутатів та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який особисто на кілька годин прибув до Львова на судове засідання. Та Феміда не погодила поруки прихильника Саакашвілі. Він, зокрема, заявив, що не вважає Бурцева злочинцем і йому соромно за такий суд.

Як повідомив представник партії “Рух нових сил” Давід Сакварелідзе (“права рука” Міхеїла Саакашвілі), під час оголошення вироку Олександру Бурцеву раптом стало погано, він втратив свідомість...

“Бурцев має важку форму цукрового діабету, про це наголошували його адвокати в суді, - сказав Давід Сакварелідзе. - У СІЗО Бурцеву не давали інсуліну, не було спеціального режиму харчування, тож цукровий діабет загострився. Це дикунство, знущання і не що інше, як політичні репресії”.

За інформацією “ВЗ”, Бурцева таки доставили у лікарню і надали йому всю необхідну медичну допомогу.

Схожі новини