Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генсек ООН закликав кожну державу вимагати ліквідації ядерної зброї

  • 27.09.2017, 10:20
  • 851

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш звернувся у вівторок до держав-членів Організації із закликом вимагати повного знищення ядерної зброї, здатної завдати глобальну шкоду.

Про це він заявив під час засідання Генасамблеї з нагоди Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо, що жахливі гуманітарні та екологічні наслідки застосування ядерної зброї виходять далеко за межі національних кордонів. Таким чином, кожна держава має право вимагати ліквідації цього вкрай руйнівного виду зброї", - наголосив генеральний секретар Організації.

При цьому Гутерреш підкреслив, що між державами-членами ООН зберігаються глибокі розбіжності у сфері ядерного роззброєння. Він нагадав, що за останні два десятиліття учасникам Конференції з роззброєння так і не вдалося вийти з глухого кута.

Генсек ООН також засудив ракетно-ядерні випробування КНДР та закликав міжнародне співтовариство домагатися мирного розв'язання проблеми, пов'язаної з ядерною програмою Північної Кореї.

Схожі новини