Передплата 2024 ВЗ

Реформування професійної освіти в Україні. З чого почати?

  • 26.09.2017, 11:06
  • 1 183

20 вересня 2017 року у Луцьку відбувся міжнародний семінар «Можливості використання досвіду країн ЄС для реформування професійної освіти в Україні».

Реформування професійної освіти в Україні. З чого почати?
Реформування професійної освіти в Україні. З чого почати?

Це знакова подія у розвитку професійної освіти для Львівщини та Волині, де з минулого року активно працює німецько-український проект, покликаний пришвидшити реформи у сфері професійно-технічної освіти.

Участі в семінарі взяло більше 50 учасників з 18 професійно-технічних навчальних закладів Волинської, Львівської та Рівненської областей, закордонні делегації з Польщі, Німеччини та Естонії, а також соціальні партнери, науковці, представники Міністерства освіти та науки України. Більшість присутніх об’єднувала спільна участь у міжнародних проектах, зокрема, у проекті ЄС «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону», вже згадуваному «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні» та українсько-естонському проекті «Досвід Естонії на допомогу реформам професійної освіти в Україні. Волинська область».

У рамках семінару присутні ознайомились з сучасними соціальними технологіями у підтримці учнів ПТНЗ. Було представлено аналіз результатів вище перерахованих міжнародних програм. Окрім цього, німецький експерт у сфері професійно-технічної освіти Вільгельм Аппольд докладно зупинився на питанні дуальної освіти, запровадженя якої в українську профтехосвіту сьогодні активно обговорюється як в експертному середовищі освітян, так і на рівні бізнесу. Зокрема, про свій досвід впровадження елементів дуальної освіти в рамках вже згадуваного німецько-українського партнерського проекту розповіли представники підприємств-учасників «СКФ Україна», «Модерн-Експо» та «Волинь-Кальвіс».

Семінар надав ще одну унікальну можливість обмінятися досвідом для подальшої співпраці, об’єднав учасників в пошуку ефективних шляхів підвищення якості як національної освіти, так і розвитку міжнародних освітніх і науково-технічних проектів.

Організатор заходу: Управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації. За підтримки партнерів, зокрема — Німецько-українського проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні».

Схожі новини