Передплата 2024 «Добрий господар»

Кав’ярня «Вірменка» вдруге і двічі найкраща

  • 25.09.2017, 19:00
  • 4 445

На фестиваль «На каву – до Львова!» завітали 150 тисяч туристів.

Кав’ярня «Вірменка» вдруге і двічі найкраща
Кав’ярня «Вірменка» вдруге і двічі найкраща

Другий рік поспіль найкращою кав’ярнею року (в рамках фестивалю «На каву — до Львова!») обрали «Вірменку», що на вул. Вірменській, 19.

Найкращі заклади, за традицією, визначають герої фестивалю — кавові Король та Королева. Вони відвідують різні кафе, смакують каву та десерти, оцінюють сервіс, атмосферу закладу. Цьогоріч «Вірменка» святкує двічі, бо отримала також нагороду «Кава з історією» (кав’ярню відкрили 1979 року).

Як розповіла «ВЗ» маркетолог фестивалю Марія Кулинич, цього року на гастрономічний захід «На каву — до Львова!» завітали 150 тисяч гостей, левова частка яких — туристи. Кавовий фестиваль вперше провели на площі перед Оперним театром, вхід для відвідувачів був безкоштовним. Рекорд фесту — зварена у 20-літровій джезві кава. На це витратили два кілограми кави від «Світу кави». Напоєм пригощали усіх охочих.

Особливий ритуал Свята кави — заварювання напою у 20-літровій джезві.
Особливий ритуал Свята кави — заварювання напою у 20-літровій джезві.

Нововведенням фестива­лю «На каву — до Львова!» стало також започаткування нової номінації — найкраща «Екокав’ярня». Цей титул дістався кафе «Світ кави», що на площі Ринок, 30.

У рамках заходу відбулася традиційна кавова ВелоМИЛЯ — на велосипедах центральними вуличками Львова їхали кількасот кавоманів. На фініші їх пригощали солодощами з кавою.

Фото з архіву кав’ярні «Вірменка» та Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини