Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дипломатичний скандал між Росією і США: у Путіна пригрозили судом

  • 24.09.2017, 21:00
  • 2 685

Росія веде переговори з адвокатськими фірмами і збирає документи для звернення до суду з приводу вилучення російської дипвласності в США.

Про це заявив глава МЗС Сергій Лавров в ефірі одного з російських телеканалів, передає "РІА Новини".

Коментуючи інформацію про те, що президент РФ Володимир Путін доручив МЗС зібрати документи, щоб звернутися до суду з приводу російської дипвласності в США, Лавров сказав:

"Ми цим (збором документів - ред.) займаємося. Ми говоримо з адвокатами, збираємо інформацію про те, яка адвокатська контора яку думку має в попередньому плані. Але це справа така - затягувати не будемо, але і тут поспішати не слід". НЯк повідомляв "Обозреватель", у липні Росія зажадала звільнити 755 співробітників американської дипломатичної місії, заборонила США користуватися посольською дачею у Срібному бору і складом у Москві. Кремль пояснив це відповіддю на санкції, введені в грудні 2016 року колишнім президентом США Бараком Обамою.

У свою чергу, влада США 31 серпня зажадали закрити консульство Росії у Сан-Франциско, будівлю торгового представництва у Вашингтоні і орендовані приміщення торгпредства в Нью-Йорку, як відповіді на російську пропозицію скоротити кількість працівників дипмісії США. Російські дипломати виконали цю вимогу до 2 вересня.

Схожі новини