Передплата 2024 «Добрий господар»

Туреччина завдала авіаударів по складах зброї курдів на півночі Іраку

  • 24.09.2017, 20:17
  • 884

Крім того, армія Туреччини посилює свою присутність на кордоні з Іраком перед референдумом про незалежність Курдистану.

Турецька авіація завдала ударів по складах зі зброєю забороненої у країні Курдської робочої партії (КРП) у північній частині Іраку. Про це повідомив генеральний штаб турецьких збройних сил у неділю, 24 вересня.

Згідно із повідомленням, удари по цілям в районі Гара були нанесені ще напередодні у рамках триваючої операції проти КРП.

Армія Туреччини посилює свою присутність на кордоні з Іраком напередодні запланованого на 25 вересня референдуму про незалежність Іракського Курдистану. Анкара під загрозою санкцій вимагає скасування цього голосування.

Представник президента Туреччини Ібрахім Калін знову попередив, що проведення референдуму про незалежність в Іракському Курдистані буде мати серйозні наслідки. У цьому зв'язку Калін також нагадав про заяву, прийняту Радою національної безпеки Туреччини, в якій запланований курдами референдум назвав незаконним і неприйнятним.

Парламент Туреччини 23 вересня продовжив мандат на військові операції турецької армії в Іраку і Сирії. У північній частині Сирії турецькі війська, воюючи на боці повстанців, відвоювали ряд територій у бойовиків "Ісламського держави" (ІД). При цьому між турецькими солдатами і формуваннями курдів мали місце численні інциденти.

Нагадаємо, 23 вересня іракські курди, що живуть за межами Іраку, почали онлайн-голосування на референдумі про незалежність Курдистану.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини