Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін: "Під час всіх перемовин у Канаді панувала атмосфера стратегічного партнерства"

  • 24.09.2017, 18:17
  • 883

Під час будь-яких переговорів, які делегація України проводила в Канаді, панувала тепла атмосфера стратегічного партнерства.

Про це під час перебування в Торонто розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

"Хтось може бути здивований, але я скажу, що насправді головне під час цього візиту - атмосфера. Дуже дружня за змістом атмосфера стратегічного партнерства", - сказав Клімкін.

При цьому він зазначив і потужну змістовну складову переговорів. "По-перше, це бажання, так би мовити, надихнути вільну торгівлю. Цього року ми маємо зростання товарообігу на 72%, але, якщо подивитися на абсолютні цифри і зіставити їх з кількістю тут українців, то стане зрозуміло, що це - тільки початок", - розповів глава МЗС.

Другою важливою темою стало головування в наступному році Канади в G7.

"Ми поговорили і про пріоритети головування, і про різні політичні речі, і про сприяння реформам в Україні", - повідомив Клімкін. Також було порушено питання візової лібералізації.

"Зараз через специфічну міграційної системи Канади наші громадяни отримують достатньо велику кількість відмов. Ми приблизно намітили шлях, яким чином його істотно знизити", - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства України.

Схожі новини