Передплата 2024 «Добра кухня»

18-річний боєць-сирота підірвався на міні й тепер дуже потребує допомоги

  • 24.09.2017, 17:19
  • 2 290

До лікарні бійця 128-ї бригади, пораненого під Торецьком, доправили з численними осколковими пораненнями й відірваною вибухом ногою

У Дніпрі рятують 18-річного бійця — сироту Руслана Кашицу. Під Торецьком хлопець підірвався на міні, йому відірвало ногу, уламками пробило живіт, він майже втратив зір. Хлопець переніс уже шість операцій, але стан і досі тяжкий, передає "5 канал".

До дніпровської лікарні 18-річного бійця 128-ї бригади, пораненого під Торецьком, доправили з численними осколковими пораненнями й відірваною вибухом ногою. Юнак підірвався на міні. Руслану перелили близько трьох літрів крові. Вже зробили шість операцій. Дві з них — щоб врятувати зір.

Хлопець осліп на ліве око, зір правого намагаються бійцю повернути. "На операційному столі він дуже просив, щоб збереглося праве око, і я йому пообіцяв це. Його чекає ще третя операція. Це заміна кришталика в перспективі", — розповідає директор Дніпропетровської обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.

Хлопець родом із Хмельницької області. Він сирота. Ріс в інтернатах, навчався на автомеханіка. Та після першого курсу пішов на війну. Розповідає: "В мене шлях такий життєвий — не дуже. Тому вирішив, що хочу щось зробити для Батьківщини, ціною свого життя. Я розумів, на що я йду, розумів, що це небезпечно".

Нині бійця підтримують не лише лікарі, а й побратими та волонтери. Попереду ще не одна операція. "Дуже хочу, щоб лікування пройшло успішно, хочу знову побачити сонце, хочу знову побачити своїх товаришів, людей, які мені допомагали".

Усім небайдужим: карта ПриватБанку 5168 7573 3216 5101 Руслан Кашиця

Схожі новини