Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції знову протест проти трудової реформи Макрона

  • 22.09.2017, 14:09
  • 780

У Парижі, за даними поліції, вийшли на вулиці 16 тисяч демонтрантів, які невдоволені пропозицією президента країни щодо поправок у Трудовому кодексі.

У Франції десятки тисяч людей 21 вересня вийшли на акції протесту проти трудової реформи уряду Еммануеля Макрона, напередодні її розгляду радою міністрів. Про це повідомляє RFI.

У Парижі, за даними поліції, акція зібрала 16 тисяч учасників, а профспілки заявили про 55 тисячах демонстрантів.

Зазначається, що ініціаторами протесту стали найбільші профспілки країни "Загальна конфедерація праці" (CGT) і "Робоча сила" (FO).

Також власну маніфестацію має намір провести в суботу, 23 вересня, глава ультралівої "Непокірної Франції" Жан-Люк Меланшон, який позиціонує себе як лідера опозиції.

При цьому найбільші профспілки країни також закликали своїх прихильників до страйку.

Невдоволення викликано пропозицією Еммануеля Макрона вносити поправки в Трудовий кодекс не через закони, а простими розпорядженнями ради міністрів. Мета реформи, згідно заяв її авторів, домогтися зниження безробіття, яке становить у Франції 9,5% працездатного населення. Однак противники реформи вважають, що зміни не призведуть до створення великої кількості нових робочих місць, а лише розв’яжуть руки роботодавцям і спровокують хвилю звільнень, жодним чином не захистивши працівників.

Схожі новини