Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий мультфільм про УПА

  • 22.09.2017, 13:00
  • 1 665

В Івано-Франківську презентували другу серію «Воїнів лісу».

Новий мультфільм про УПА
Новий мультфільм про УПА

У мультфільмі йдеться про злого й зажерливого генерала Кобу, в якому глядачі впізнають Сталіна. Генерал вподобав дівчину Ксеню, яка символізує Україну, але Ксеня підносить непроханому гостю гарбуза. Саме тому Коба відправляє в Карпати військо, але мужні повстанці долають ворога в бою.

Розлючений генерал звертається по допомогу до самого чорта. Тоді, за порадою старого мольфара, повстанці вирушають у гори, — аби віднайти чарівні музичні інструменти, як зброю проти нечистої сили...

«Воїни лісу 2» продовжують традицію першого мульт­фільму про боротьбу вояків УПА з московським окупаційним режимом, — розповів під час презентації мультфільму його автор Богдан Савлюк. — Основна теза мультика — наша культура може здолати будь-яке лихо, саме вона допомогла українцям вистояти під час важких репресій. Українська книга, пісня, танець, гуцульська співаночка створюють енергетичний щит, який нас оберігає. Якщо наша культура піклується про нас, то й ми маємо про неї піклуватися. Мусимо інвестувати в нашу культуру ідеї, кошти, свій час... Цей мультик — маленька інвестиція в українську культуру».

Над створенням мульт­фільмів «Воїни лісу» працював відеооператор Мар’ян Николюк. За його словами, влітку, задля зйомок фільму, довелося кілька разів їхати в Карпати, підніматися на гору Хом’як, побувати в парку-музеї «Карпати в мініатюрі» у Яремчі.

Хлопці жартують, що під час зйомок мультика постраждала одна іграшка — втопилася овечка...

Мультфільм автори викладають в Інтернеті у вільному доступі. А на подвір’ї Богдана Савлюка з’явився стінопис — на ньому художники Юрій і Марта Пітчуки зобразили основних персонажів «Воїнів лісу» (на фото).

Фото автора

Схожі новини