Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Кращий господар Львівщини» – сімейне господарство із Жовківського району

  • 22.09.2017, 12:00
  • 1 925

Ігор та Люба Орищини із Туринки мають сто голів великої рогатої худоби.

«Кращий господар Львівщини» – сімейне господарство із Жовківського району
«Кращий господар Львівщини» – сімейне господарство із Жовківського району

У четвер, 21 вересня, на ринку «Шувар» за ініціативи Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА відбувся фестиваль «Кращий господар Львівщини - 2017». З-поміж 70 фермерів та — сільгоспвиробників із усіх районів області обрали найкращого — сімейну ферму Ігоря Орищина зі села Туринки на Жовківщині. Тут утримують сто голів великої рогатої худоби.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка привітав учасників конкурсу, який хочуть зробити традиційним. Звертаючись до сільгоспвиробників та фермерів області, Олег Синютка наголосив: «Ви робите надзвичайно важливу справу. Дух господаря та любов до рідної землі глибоко вкорінені в ідентичності кожного українця. І демонструєте, що жодні обставини не в змозі це змінити. Україна сьогодні потребує господаря, який готовий впроваджувати наукові розробки, застосовувати сучасні технології, господаря, який всім серцем любить справу, яку робить».

Під час фестивалю номінанти на звання найкращого господаря змагалися у різних конкурсах, зокрема інтелектуальному. В одному із них взяв участь представник Пустомитівщини, фермер зі села Поршни Ігор Мандзюк. Він вирощує разом із дружиною городні культури, а нещодавно розпочав виробництво м’ясних консервів. М’ясо постачають колеги, фермери з Пустомитівщини. Інший учасник — Андрій Рурка із селища Краковця Яворівського району — представив на фестивалі гусей заокеанських порід, качок, перепілок, кролів, курей... Господар розповів: «Узяв би більше. Але не вмістилися у машину».

Багато охочих було позмагатися у конкурсі на найшвидше доїння кіз. Був конкурс на кращий гарбуз. Найкращим визнали гарбуз Пустомитівського району, за який дали грамоту та приз, — кошик із плодово-овочевою продукцією.

Фото Зеновія ДРЕВНЯКА

Схожі новини