Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд відмовився надати адвокату Януковича більше часу на ознайомлення зі справою

  • 21.09.2017, 16:15
  • 740

Максим Герасько просив три місяці для ознайомлення з усіма аудіо- та відеоматеріалами щодо держзради екс-президента.

У четвер, 21 вересня, Оболонський райсуд відмовився надати державному адвокату Максиму Гераську додатковий час для ознайомлення з матеріалами справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

"Заслухавши сторони процесу, суд дійшов висновку, що у захисника було достатньо часу для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, тому ухвалив рішення відмовити у клопотанні", - сказав суддя.

За словами захисника, щоб ознайомитися з усіма аудіо- та відеоматеріалами доказової бази сторони обвинувачення, йому необхідно три місяці.

Зазначимо, що 6 вересня адвокат Максим Герасько заявив, що не мав достатню кількість часу для ознайомлення з матеріалами справи, тому суд переніс її розгляд на два тижні.

Максима Гераська призначили новим адвокатом Януковича після того, як 17 серпня Оболонський районний суд Києва задовольнив заяву державного захисника Віктора Януковича Віталія Мешечка про самовідвід у справі про держзраду і постановив призначити нового державного адвоката.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура звинувачує екс-президента Віктора Януковича в державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Владіміра Путіна із проханням увести війська в Україну. У ГПУ вважають, що цей лист узаконив надання Путіну дозволу на використання російських військ в Україні, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу.

26 червня в Оболонському суді Києва відбулося перше засідання по суті щодо державної зради Януковича, 29 червня суд дав дозвіл на спеціальне судове провадження, оскільки Янукович не з'являється на засідання. У лютому 2014 року Янукович втік на територію РФ.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини