Передплата 2024 «Добра кухня»

У Радбезі ООН затвердили реформу миротворчих операцій

  • 21.09.2017, 15:19
  • 1 079

На думку членів Ради Безпеки, миротворчі операції ООН повинні бути ефективнішими та прозорішими.

Рада Безпеки ООН 20 вересня затвердила реформу механізму миротворчих операцій, що проводяться міжнародною організацією.

Члени Радбезу вважають, що вони повинні проходити "відповідальніше, прозоріше та ефективніше".

Резолюція також передбачає більш активну участь Африканського Союзу в таких місіях, аби досягти "найвищої дієвості та результативності".

Наразі миротворці ООН знаходяться переважно в Африці і країнах Близького Сходу.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка брала участь в засіданні Радбезу, для ефективного планування миротворчих місій слід "чітко уявляти, чого саме вони повинні досягти".

При цьому міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров наголосив на прийнятті "африканських рішень для африканських проблем" і закликав активніше залучати Африканський Союз до миротворчих операцій ООН.

Бюджет миротворчих операцій ООН на 2017/2018 роки становить 6,8 млрд доларів. Резолюція, прийнята Радою Безпеки, передбачає часткове фінансування операцій Африканського Союзу з внесків ООН.

Як повідомлялось, президент України Петро Порошенко, виступаючи 20 вересня на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, закликав Радбез якнайшвидше розгорнути миротворчу місію на Донбасі. За його словами, миротворча місія ООН на Донбасі повинна сприяти відновленню суверенітету України, а не замороженню конфлікту.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини