Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Луценко заявив, що Саакашвілі потрібно оштрафувати

  • 21.09.2017, 08:29
  • 1 060

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що лідер партії "Рух нових сил", екс-глава Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі повинен заплатити штраф за незаконний перетин держкордону України.

Про це він сказав на засіданні парламентського комітету асоціації Україна - ЄС в Дніпрі в середу.

"Це адміністративне порушення, за нього Саакашвілі потрібно заплатити штраф і оформити документи на перебування в Україні", - вважає Луценко.

Генпрокурор нагадав, що справу Саакашвілі розглядають в суді Львівської області, який ухвалить законне рішення. "Я в це не втручаюся", - зазначив він.

У той же час Луценко підкреслив, що ті, хто радив Саакашвілі і організовував його незаконний перетин держкордону, потрапляють під кримінальну відповідальність. Правоохоронні органи продовжують слідчі дії.

Саакашвілі відповів на заяву генпрокурора, назвавши його таким, що порушує закон.

"Генеральний прокурор України заявив, що я повинен заплатити штраф за незаконний перетин державного кордону. Це пряме порушення закону і відвертий тиск на суд з боку неправомірної особи", - написав він на Facebook.

Звертаючись до генпрокурора, Саакашвілі заявив: "Юрію Віталійовичу, ви як генеральний прокурор України не могли не чути про презумпцію невинуватості. Крім того, як посадова особа ви такими заявами прямо дискредитуєте судову систему України".

Також Саакашвілі припустив, що суд вже виніс рішення у його справі.

"Можливо, суд вже виніс рішення з цього приводу, і це рішення від мене приховують так само ретельно, як і рішення про позбавлення мене громадянства? Чи ви навпаки непрозоро натякнули судді, яким повинен бути вердикт?", - написав він.

Схожі новини