Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лукашенко скасував свій візит до РФ в рамках навчань "Захід-2017"

  • 20.09.2017, 08:04
  • 957

Президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував свій візит до Росії через зухвалу поведінку російських військових по відношенню до громадян Білорусі на тлі проведення військових навчань Захід-2017, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Також він підкреслює, що реальна кількість задіяних російських військових набагато вище, ніж офіційно підтверджують міністерства оборони країн.

За його даними, навчання проводяться на шести російських і п'яти білоруських полігонах. Таке розташування дозволяє приховати масштаб навчань, вважає Турчинов.

"Станом на 19 вересня реальна чисельність учасників усіх заходів, які проводилися в рамках "Захід-2017", оцінюється в 120 тис. осіб, більше 10 тис. од. бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу", - цитує Турчинова Інтерфакс-Україна.

Він також зазначив, що у фінальній частині навчань планувалося спільне відвідування президентами двох країн одного з полігонів в РФ.

"Однак внаслідок зростання протестних настроїв в Білорусі, пов'язаних з проведенням навчань, через зухвалу поведінку російських військовослужбовців по відношенню до громадян Білорусі президент Лукашенко О.Г. скасував свою поїздку в Росію і прийняв рішення спостерігати за навчаннями виключно на полігоні в Білорусі ", - додав він.

Турчинов заявляє, що наймасштабніші військові маневри заплановані на території РФ:

на 33 загальновійськовому полігоні Західного ВО Луга в Ленінградській області;

полігоні 336 бригади морської піхоти берегових військ Балтійського флоту Хмелівка;

загальновійськовому полігоні Павенково Балтійського флоту в Калінінградській області;

на 714 полігоні ВДВ Червоні Струги в Псковській області;

У Білорусі навчання проводяться - на 227 загальновійськовому полігоні Борисовський (Мінська обл.). і полігоні Брестської 38 окремої десантно-штурмової бригади сил спеціальних операцій.

Схожі новини