Передплата 2024 «Добра кухня»

МОН: "Найважче було отримати бюджетне місце на спеціальності "Стоматологія" та "Міжнародне право""

  • 19.09.2017, 21:00
  • 1 389

Найвищі прохідні бали для вступу на бюджетну форму навчання цього року були на спеціальності "Стоматологія", "Міжнародне право", "Міжнародні відносини" і "Фармація". Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"Цього року вступити на бюджетні місця найскладніше було на спеціальності «Стоматологія», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини» та «Фармація» — на них прохідний бал був вище 190", - йдеться в повідомленні.

Також у топ-10 спеціальностей з найвищим прохідним балом потрапили «Міжнародні економічні відносини», «Політологія» та «Філологія» - від 185 балів.

«Як показує практика, прохідний бал на спеціальності може сягати майже 197 балів. Причому до топ-10 потрапили практично всі медичні спеціальності. Тобто ми бачимо, що залежно від популярності серед кращих вступників, автоматизована система розподілу сама відсікає неуспішних абітурієнтів і дає можливість навчатися за державний кошт кращим», - зазначив директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Далі у рейтингу опинилися «Готельно-ресторанна справа», «Історія та археологія», «Туризм», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Право», «Економіка», «Публічне управління та адміністрування», «Культурологія», «Соціологія» та «Маркетинг». Прохідний бал — від 184 до 180.

Найнижчий же бал був на «Прикладну механіку» — майже 100 балів.

Джерело: День

Схожі новини