Передплата 2024 «Добра кухня»

На ремонт даху театру імені Лесі Українки місто виділило 1,5 млн грн

  • 19.09.2017, 15:59
  • 970

У Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки вже встановлено риштування для проведення ремонтних робіт даху та фасаду.

Будівельна фірма «Дельта-Буд» перемогла у відкритих торгах й працює над запуском ремонтно-реставраційних робіт дахів та фасадів Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки. Загальний кошторис робіт становить більше ₴11 млн.

У 2017 році з міського бюджету було виділено ₴1,5 млн. До кінця цього року буде здійснений капітальний ремонт найаварійнішої частини даху театру, його «відкритих місць» та додатково перекрито основний купол театру, котрий знаходиться над сценою. В цей же рік заплановано відремонтувати фасад зі сторони внутрішнього дворика театру, йдеться про найбільш аварійні ділянки, а також встановити нові водостічні труби у місцях, де дощова вода стікає по стінах театру, руйнуючи їх та фундамент.

Цей об’єкт буде перехідним, тому ремонтні роботи триватимуть і у 2018 році.

За наступний, 2018 рік, заплановано зробити повний капітальний ремонт даху та фасадів театру з реставрацією вікон та дверей.

Нагадаємо, що під час конкурсу на посаду директора-художнього керівника театру більшість кандидатів говорило про катастрофічний стан приміщення, зокрема даху. Переможниця конкурсу Ольга Пужаковська назвала першочерговими справвами необхідність відремонутувати опалення, каналізацію та дах.

Джерело: прес-центр ЛМ

Схожі новини