Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сенат США схвалив виділення Україні $500 млн та оборонної летальної зброї

  • 19.09.2017, 10:48
  • 640

Сенат США схвалив бюджет країни, що передбачає виділення $500 млн на оборону України та надання летальних озброєнь оборонного характеру

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент Петро Порошенко.

Очільник держави зараз перебуває у Вашингтоні та готується до зустрічі з президентом Дональдом Трампом, перед чим вирішив повідомити важливу звістку.

За його словами, Cенат США схвалив проект "Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 р." (NDAA). Цей документ передбачає виділення $500 мільйонів для підтримки безпекової та оборонної сфер України.

"Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах США поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави", - наголосив Порошенко.

Він додав, що вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією військово-морські протимінні засоби, а також кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Схожі новини