Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові суд визнав обґрунтованою пред'явлену Сакварелідзе підозру

  • 18.09.2017, 17:14
  • 813

Давида Сакварелідзе підозрюють у незаконному перетині кордону 10 вересня разом з екс-головою Одеської ОДА Михеїлом Саакашвілі.

У Львові суд визнав обґрунтованою пред'явлену колишньому заступнику генерального прокурора України Давиду Сакварелідзе підозру через прорив кордону на пункті пропуску Шегині. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області у понеділок, 18 вересня.

"Проаналізувавши та оцінивши подані докази, суд, відкинувши доводи сторони захисту, визнав їх належними та допустимими, а також констатував, що вони є достатніми для висновку суду про обґрунтованість оголошеної Сакварелідзе підозри". - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 16 вересня завершено розгляд клопотання слідчого про обрання колишньому заступнику Генерального прокурора України Давіду Сакварелідзе запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

"Сакварелідзе підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.293, ч.2 ст.342, ч.2 ст.332 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - додали у відомстві.

Зазначимо, що прокуратура Львівської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками вчинення групового порушення громадського порядку, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, опору та насильства щодо працівника правоохоронного органу, що відбулися 10 вересня у пункті пропуску «Шегині» на Львівщині.

Як повідомлялося, ввечері 10 вересня група народних депутатів і прихильників Міхеїла Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, підійшли до пункту пропуску "Шегині", зробили "коридор" і провели політика на українську територію. Крім того, під час прориву екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на кордоні кілька поліцейських і прикордонників отримали тілесні ушкодження. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом потрапляння на територію України Саакашвілі з його прихильниками.

13 вересня один із районних судів Львова обрав запобіжний захід у вигляді арешту щодо 39-річного жителя Івано-Франківської області, який брав участь у подіях на контрольному пункті пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні 10 вересня. Також 35-річному мешканцю Волинської області оголошено про підозру у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених трьома статями Кримінального кодексу України.

Джерело: Тиждень.ua