Передплата 2024 ВЗ

В ООН заявили про "останній шанс" для влади М'янми вирішити кризу щодо мусульман

  • 18.09.2017, 14:35
  • 928

Криза рохінжда, ймовірно, стане ключовою темою обговорення на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш заявив, що у лідера М'янми Аун Сан Су Чжі є "останній шанс", щоб зупинити кризу в її країні, в результаті якої понад 400 тисяч представників мусульманської меншини рохінджа втекли у Бангладеш, передає ВВС.

"Я очікую, що лідер країни зможе стримати це і зможе змінити ситуацію", — сказав генеральний секретар ООН. У неї є шанс, останній, на мою думку, шанс, зробити це".

Криза рохінжда, ймовірно, стане ключовою темою обговорення на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку, куди збираються 18 вересня світові лідер. Аун Сан Су Чжі не буде на асамблеї, натомість 19 вересня вона анонсувала телезвернення щодо вирішення кризи.

Як повідомлялося, масштабна операція військових М'янми у регіоні Ракхайн, де проживає нацменшина рохінджа, розпочалася наприкінці серпня після того, як група бойовиків рохінджа здійснила серію нападів на поліцейських. За цей час сотні рохінджа були вбиті, багато їхніх будинків - спалено. Рохінджа почали масово втікати у Бангладеш. 10 вересня угруповання "Араканська армія порятунку рохінджа" (ARSA) оголосило про призупинення вогню проти урядових сил М'янми на місяць, проте уряд цю пропозицію відкинув, заявивши, що не має намірів вести переговори з "терористами".

Схожі новини