Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Радник Порошенка не виключає послаблення санкцій проти Росії

  • 18.09.2017, 11:05
  • 869

Партнери України можуть послабити санкції проти Росії після введення на Донбас миротворців ООН з повноцінним мандатом.

Про це заявив екс-генеральний секретар НАТО, радник президента України Андерс Фог Расмуссен на 14-тій Щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, передає офіційний сайт організації.

"Якщо Росія прийме те, що я сказав, - а саме надання миротворчій місії ООН чіткого мандату з повним контролем українсько-російського кордону та покриттям всієї території для захисту населення, то Росії може бути наданий "пряник" у вигляді зняття певних санкцій", - сказав він.

Расмуссен висловив припущення, що Росія була вимушена озвучити пропозицію щодо миротворців через можливе надання Україні летального озброєння. Втім процес залучення миротворців, на думку колишнього генарального секретаря НАТО, буде досить тривалим.

"Зараз ви будете мати справу з дуже тривалим процесом в Раді безпеки ООН. Аж до виборів (президентських виборів 2018 року у Росії - ред.) реальних кроків не буде, до того часу потрібно тиснути на Росію. Не повинні відкидатись жодні варіанти, включно з наданням летальної зброї для України", - додав політик.

Схожі новини