Передплата 2024 «Добра кухня»

Райс: "Українці, не чекайте, поки світ назавжди ізолює Росію"

  • 17.09.2017, 14:40
  • 1 096

Допоки діють санкції проти Росії та деякі світові лідери їх підтримують, Україні слід зміцнювати енергетичну незалежність, щоб формувати гарний образ в очах населення східних областей.

Таку думку висловила колишній державний секретар США Кондоліза Райс під час 14-го щорічного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES), передає "Обозреватель".

"У Путіна є докази того, що рано чи пізно від санкцій втомлюються. Цього разу, правда, є відмінності — дуже велика підтримка санкцій, в тому числі з боку Ангели Меркель. США проводять таку політику, що адміністрація президента зовсім не може впливати на санкції. Тому якщо Путін вважає, що все це скоро пройде, то він, напевно, не в курсі", — зауважила вона.

На думку дипломата, Україні потрібно зміцнити свою енергетичну незалежність і суверенітет держави, поки діють санкції проти РФ.

"Українцям хочу сказати: поки є час, використовуйте його на те, щоб зміцнювати енергетичну незалежність, щоб формувати гарний образ в очах населення східних областей. Одним словом, не сидіть і не чекайте, поки міжнародне співтовариство назавжди ізолює Росію, цього не станеться, тому що вона залишається важливою країною", — додала Райс.

Схожі новини