Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волкер: "США небудуть вести переговори з ватажками ОРДЛО"

  • 17.09.2017, 12:30
  • 1 066

Під час саміту Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві у суботу, 16 вересня, журналістка іспаніської газети El Pais звернулася до спеціального представника США по Україні Курта Волкера з пропозицією вести діалог не лише з Києвом, а й з ватажками бойовиків в Донецьку і Луганську.

Про це інформує DT.ua.

За її словами, так нібито Вашингтон робив у випадку з сепаратистами Абхазії і Південної Осетії в Грузії.

Однак Курт Волкер заперечив цю інформацію. Він сказав, що це не правда і таких контактів не було. «По-перше, ваше допущення не правильне. Ми не говоримо з владою Абхазії чи Південної Осетії. По-друге, це не можливо, тому що в Україні не відбувається громадянське повстання. Це не громадянська війна. Тут зовнішня сила використовує місцеве населення як прикриття. Ця сила хоче саме те, про що ви кажете. Росія так звільниться від відповідальності. Вона хоче, щоб ми застрягли в переговорах з цими людьми. Але нам потрібне стратегічне рішення», - сказав Волкер.

Також спеціальний представник США по Україні виступив проти російської пропозиції відправки миротворців ООН в Донбас. Тому що, на його думку, це розділить Україну ще більше. Волкер додав, що якби дійсно з'явилася домовленість про миротворців ООН в Донбасі, вони б розміщувалися в рамках Мінського процесу.

Схожі новини