Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Астані узгодили зони припинення вогню в Сирії

  • 15.09.2017, 20:27
  • 916

Росія, Туреччина й Іран узгодили так звані зони деескалації в Сирії, режим припинення вогню там повинен дотримуватися протягом шести місяців, повідомляє "Радіо Свобода".

Як йдеться в спільній заяві, ухваленій у ході чергового раунду переговорів щодо Сирії в столиці Казахстану Астані, зони повністю або частково охоплюють район Східної Гути в північній частині провінції Дамаск, а також провінції Ідліб, Хомс, Латакія, Алеппо і Хама.

За непідтвердженими даними турецьких ЗМІ, зона в Ідлібі (де частину районів контролюють повстанці під командуванням "Фронту ан-Нусра", що відколовся від "Аль-Каїди") буде поділена на три частини: турецькі підрозділи і загони сирійської поміркованої опозиції контролюватимуть північно-західні райони, сирійські урядові сили й іранські загони — південний схід, а російські сили — територію між зазначеними районами.

Переговори в Астані, що відбуваються окремо від переговорів про сирійське врегулювання під егідою ООН у швейцарській Женеві, започаткували Росія, Іран і Туреччина. В них також беруть участь представники сирійської опозиції і влади, а також дипломати США і спецпредставник генерального секретаря ООН у справах Сирії Стаффан де Містура.

Схожі новини