Передплата 2024 «Добра кухня»

США запровадили санкції проти двох авіакомпаній з українською "пропискою"

  • 15.09.2017, 08:50
  • 992

Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства Фінансів США оголосило про введення санкцій проти 11 підприємств та фізичних осіб, в тому числі двох авіакомпаній з українською "пропискою".

Про це йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну, оприлюдненому в четвер.

"Сьогодні OFAC запровадив санкції проти 11 юридичних та фізичних осіб за участь у підтримці санкціонованих представників Ірану, а також шкідливої діяльності у кіберпросторі", - зазначили в американському відомстві.

При цьому уточнюється, що під санкції потрапили, в тому числі, "два суб'єкти, розташовані в Україні, що надавали підтримку авіалініям, які перебувають під санкціями", в тому числі пов'язаними з Корпусом вартових Ісламської революції Ірану. Йдеться про авіакомпанії з українською "пропискою" Khors Air і Dart Airlines, які співпрацювали з іранською "Caspian Air" та іракською "Аль-Насер". Як зазначили в американському Мінфіні, компанії з України забезпечили своїх партнерів по бізнесу орендою літаків, а також послугами екіпажу та обслуговуванням.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у США, введені санкції не тільки обмежують доступ до майна та фінансів компаній, які потрапили до "чорного списку", але також загрожують подібним покаранням для інших іноземних юридичних та фізичних осіб в разі виявлення будь-якої взаємодії з ними.

Схожі новини