Передплата 2024 «Добра кухня»

«Тішуся, що за два роки роботи на мене знайшли тільки два «компромати»: анонімку та інтерв’ю у «Високому Замку»

  • 14.09.2017, 20:08
  • 2 039

Через дату народження Бандери та пісню «Лента за лентою» начальник управління юстиції Львівщини Ярослав Жукровський може позбутися посади.

Міністерство юстиції України розпочало дисциплінарне провадження та проводить службове розслідування щодо начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського. Дисциплінарне провадження ініційоване на звернення такого собі Олега Юника, який написав електронного листа в Адміністрацію президента та до Національного агентства з питань держслужби щодо можливих неправомірних дій очільника львівської обласної юстиції. А саме — “протиправних висловлювань посадової особи, які використовуються російською пропагандою”.

Хто такий Олег Юник, не можуть сказати ні в Мін’юсті, ні у Львівському облуправлінні юстиції. Об’єктом звернення цієї особи стало інтерв’ю Ярослава Жукровського “Високому Замку” від 2 серпня «На співбесіді запитую, коли народився Степан Бандера» та відео у Ютубі, де пан Ярослав співає патріотичну пісню «Лента за лентою». Відтак до 3 жовтня дисциплінарна комісія з розгляду дисциплінарних справ Міністерства юстиції України має “визначити ступінь вини, характер і тяжкість вчиненого ним дисциплінарного проступку”. Держслужбовця можуть покарати «за невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків.., а також порушення правил етичної поведінки та інше порушення службової дисципліни».

В інтерв’ю “Високому Замку” пан Ярослав зізнався, що на співбесіді з новими працівниками запитує їх слова цієї пісні: “За останні два роки “Лента за лентою” стала гімном львівської юстиції. Під час відзначення Дня вишиванки ми її гуртом виконали. На співбесіді більшість її не співає, а говорить. Чому так роблю? Бо державний службовець нового формату має знати не лише закони, а й бути патріотом. Крім цієї пісні, запитую на співбесіді, коли народився Степан Бандера, коли прийнято першу Конституцію Пилипа Орлика”. Пан Жукровський розповів, що пісню “Лента за лентою”, де є слова “Український повстанче, в бою не відступай”, заспівав під час одного з телеефірів, аби відповісти усім, хто йому погрожує (прийшовши на посаду у серпні 2015 року, розпочав гучні кадрові звільнення, боротьбу із незаконними забудовами у Львові та “чорними нотаріусами”).

“Так, справді є такий наказ, але службове розслідування ще не завершено, тому я не хочу коментувати це, — сказав Ярослав Жукровський журналісту “ВЗ”. — Я надав письмові пояснення, і нехай дисциплінарна комісія приймає рішення. Вона може прийняти чотири рішення: закрити дисциплінарне провадження, оголосити мені попередження, оголосити мені догану або звільнити мене. Якщо вони вважають, що є підстави для прийняття будь-якого із цих чотирьох рішень, нехай приймають. Я не засмучений. Навпаки — пишаюся тим, що за два роки стосовно мене, як чиновника обласного рівня, знайшли тільки два “компромати”: анонімку та інтерв’ю у “Високому Замку”. Хто такий Олег Юник — не маю поняття. Це якась анонімка, яка навіть не відповідає вимогам Закону “Про звернення громадян”. І вона чомусь стала підставою для відкриття дисциплінарного провадження. Але я нічого не боюся”.

Схожі новини