Передплата 2024 «Добрий господар»

Клімкін: "Україна ще не подавала в ООН резолюцію щодо миротворців"

  • 14.09.2017, 09:10
  • 762

Україна ознайомила Раду безпеки ООН і своїх партнерів із логікою своєї позиції щодо розміщення на Донбасі миротворчої місії ООН, але свого проекту резолюції про це ще не подавала.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів в інтерв’ю агентству "Укрінформ".

"Ми ознайомили Раду Безпеки ООН і всіх партнерів з логікою нашої позиції, а будь-які офіційні проекти будемо подавати після того, як у деталях обговоримо її з усіма друзями і партнерами", - завив він.

Клімкін пояснив, що інакше існує ризик, що Росія намагатиметься використати цю ситуацію, щоб або послабити мандат майбутньої місії, або домовлятися з різними партнерами окремо.

"Хоча, звичайно, проект резолюції в нас давно готовий. Ще у березні 2015 року Президент України офіційно надіслав до Генерального секретаря ООН та Голови Ради Безпеки ООН відповідне звернення. І цей лист був розповсюджений як офіційний документ РБ ООН", - нагадав міністр.

За його словами,спочатку необхідно з усіма колегами, в тому числі з членами Ради Безпеки, виробити спільну позицію, яка охоплюватиме і питання мандату, і можливі часові рамки хоча б попереднього обговорення, щоб не залишити Росії можливості використати цю ситуацію для подальшого спотворення самої логіки миротворчої місії на Донбасі.

"А вона полягає в тому, що Росія з усіма озброєннями і найманцями повинна вийти з Донбасу, туди має зайти міжнародний компонент, і, відповідно, розпочатися перехідний період, щоб Донбас на сто відсотків повернувся в український правовий, і не тільки правовий, простір", - підкреслив Клімкін.

Схожі новини